آجیل ۴ مغز چیست؟
اگر به دنبال یک میانوعده خوشمزه، سالم و مقوی برای محل کار خود یا تغذیه مدرسه فرزندتان هستید، آجیل چهار مغز میتواند یکی از بهترین انتخابها باشد. بسیاری از خوراکیهای موجود در بازار سرشار از قند، مواد نگهدارنده و ترکیبات ناسالم هستند که هیچ ارزش غذاییای ندارند. اما آجیل ۴ مغز، یک ترکیب طبیعی است که هم طعم بینظیری دارد و هم سرشار از خواص مفید برای بدن است. اگر شما هم میخواهید بدانید که آجیل ۴ مغز چیست، چه خواصی دارد و با ارزش غذایی آن آشنا شوید تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
ترکیبات موجود در آجیل ۴ مغز و ۷ مغز
چهار مغز ترکیبی خوشطعم و مقوی از مغزیجات مختلف است که معمولا شامل موارد زیر هستند:
- پسته
- بادام درختی
- بادام هندی
- فندق
آجیل ۷ مغز نوع کاملتری از آجیل محسوب میشود که علاوه بر ترکیبات آجیل ۴ مغز، سه ماده مغذی دیگر نیز دارد که شامل موارد زیر هستند:
- گردو
- بادامزمینی
- کشمش
در برخی موارد ممکن است بسته به نوع آجیل، یکی از این مغزیجات با گزینههای مشابه جایگزین شود. همچنین میتوانید آجیل ۵ مغز یا آجیل ۶ مغز را نیز خریداری کنید. از این گذشته، آجیلها در انواع خام، بوداده، شور یا ترکیبی از این موارد عرضه میشوند که بسته به ترجیحات و ذائقهتان میتوانید مورد دلخواه خود را انتخاب کنید.
جدول ارزش غذایی آجیل چهار مغز
اجیل چهار مغز یک منبع غنی از مواد مغذی مختلف است. بسته به نوع مغزها، کیفیت آنها و نسبت ترکیبشان، ارزش غذایی این ترکیب میتواند کمی متفاوت باشد. با این حال، به طور میانگین، هر یک اونس (۲۸ گرم) آجیل مخلوط حاوی ترکیبات زیر است:
خواص آجیل 4 مغز
مصرف آجیل میتواند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کند. افزودن آجیل به رژیم غذاییتان، میتواند باعث افزایش انرژی و احساس بهتر در طول روز شود. همچنین طبق تحقیقات، فواید آجیل چهار مغز عبارتند از:
کاهش خطر ابتلا به بیماریها
آجیلها منبعی غنی از آنتیاکسیدان هستند؛ ترکیباتی مفید که با خنثی کردن آسیبهای سلولی، نقش موثری در پیشگیری از برخی بیماریها ایفا میکنند. مصرف بادام درختی یا بادام زمینی میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، آندومتر و پانکراس را کاهش دهد. همچنین، طبق نتایج برخی از مطالعات، افرادی که به میزان بیشتری آجیل مصرف میکردند، ۱۹٪ کمتر در معرض مرگ زودرس قرار داشتند.
کمک به کاهش وزن
با وجود چربی بالا، آجیلها میتوانند یک گزینه مناسب برای کمک به کاهش وزن محسوب شوند. در حقیقت طبق تحقیقات، فیبر موجود در آجیل، باعث احساس سیری طولانی مدت میشود و میل به غذا خوردن را کاهش میدهد.
کاهش کلسترول و تریگلیسیرید
آجیلهایی مانند بادام، گردو، بادام زمینی، بادام هندی و پسته سرشار از چربیهای غیراشباع هستند. این چربیها میتوانند با کاهش سطح کلسترول بد (LDL)، کلسترول کل و تریگلیسیرید، از سلامت قلب و عروق محافظت کنند.
کمک به کنترل دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک
یکی از خواص چهار مغز در طب سنتی و علم پزشکی مدرن، کنترل دیابت نوع ۲ و سندرم متابولیک است. آجیلها به طور طبیعی حاوی کربوهیدرات کمی هستند و باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشوند. به همین دلیل، کارشناسان آجیل را یک میانوعده عالی و کامل برای این بیماران میدانند.
کمک به تعادل باکتریهای روده
چهار مغز آجیل مفیدی برای کمک به سلامت روده است. فیبر موجود در آجیلها همچون یک “پروبیوتیک” عمل میکند و باعث تعادل در باکتریهای مفید روده میشود. علاوه بر این، آجیلها سرشار از پلیفنول هستند که ترکیباتی سودمند برای بهبود سلامت دستگاه گوارش محسوب میشوند.
کاهش التهاب
آجیلها حاوی ترکیباتی مفید هستند که میتوانند به کاهش التهاب مرتبط با بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و آرتریت کمک کنند. بر اساس یک مطالعه، افرادی که رژیم مدیترانهای داشتند و همزمان مقادیر مناسبی آجیل مصرف میکردند، کاهش چشمگیری در شاخصهای التهابی مانند CRP (پروتئین واکنشی سی) و IL-6 (اینترلوکین ۶) را تجربه کردند.
آجیل ۴ مغز را چگونه باید نگهداری کرد؟
برای حفظ تازگی، کیفیت و ارزش غذایی آجیل ۴ مغز، بهتر است آن را در ظرفی با درپوش کاملا محکم نگهداری کنید. بهترین محیط برای نگه داشتن آجیل، یک محیط خنک، خشک با دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد است. رطوبت و گرمای زیاد از حد میتواند باعث نرم شدن، تغییر طعم و حتی رشد قارچ و باکتری در آجیل شود.
از این گذشته، برای بهرهمندی از بهترین طعم و خواص، تا حد امکان آجیل تازه تهیه کنید و هنگام خرید آجیلهای بسته بندی شده، حتما تاریخ انقضای محصول را بررسی کنید.
اگر نیاز به پاسخ جامع تری برای این سوال دارید پیشنهاد میکنم مقاله طریقه نگهداری آجیل پاکدانه را مطالعه کنید.
کدام نوع آجیل ۴ مغز را خریداری کنیم؟
اگر چه آجیلها به طور کلی بسیار مغذی و مفید هستند، اما نحوه آمادهسازی آنها نقش مهمی در سلامت مصرف کننده ایفا میکند. آجیلهای بوداده، شور یا طعمدار معمولا حاوی سدیم زیادی هستند و مصرف بیش از حد سدیم میتواند باعث افزایش فشار خون و بروز مشکلات قلبی شود.
به همین خاطر اگر دچار فشار خون بالا یا دیابت هستید، یا باید مصرف سدیمتان را تحت کنترل داشته باشید، بهتر است سراغ آجیلهای بدون نمک بروید تا هم از خواص آنها بهرهمند شوید و هم سلامتیتان را حفظ کنید.
نتیجه گیری
آجیلها، از جمله آجیل ۴ مغز، میان وعدهای خوشمزه و سالم محسوب میشوند که میتوانند جایگزین خوراکیهای ناسالمی مانند کیک، بیسکوییت، چیپس و غیره شوند. آجیلها سرشار از ترکیبات مغذی مفیدی هستند که میتوانند به بهبود سلامت کلی، کاهش وزن، تقویت سلامت روده و کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلب کمک کنند. با این حال، مصرف آجیل باید در حد تعادل باشد زیرا تنها یک مشت کوچک آجیل در روز میتواند شما را از تمام خواص آن بهرهمند کند. در این مقاله به این که آجیل ۴ مغز چیست و چه فوایدی دارد اشاره کردیم. برای تهیه آجیل ۴ مغز، حتما از فروشگاههای معتبر آجیل آنلاین خرید کنید تا از تازگی و کیفیت آن اطمینان داشته باشید.
سوالات متداول
چه مقدار آجیل ۴ مغز باید بخورم؟
اگر چه آجیلها گزینهای سالم برای تغذیه هستند اما کالری بالایی دارند، به همین خاطر نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد. متخصصان، مصرف یک واحد آجیل (حدود ۳۰ گرم یا به اندازه یک مشت کوچک) در روز را توصیه میکنند.
چه کسانی باید از مصرف آجیل هفت مغز و چهار مغز خودداری کنند؟
مغزیجات برای بیشتر افراد گزینهای سالم در نظر گرفته میشوند، اما در برخی موارد بهتر است از مصرف آنها پرهیز شود. به عنوان مثال افرادی که به مغزیجات آلرژی دارند، کسانی که داروهایی مانند آنتیبیوتیکها، ملینها یا داروهای فشار خون مصرف میکنند یا کسانی که در بلعیدن غذا مشکل دارند باید از مصرف آجیل بپرهیزند.
آیا چربی موجود در آجیل ۴ مغز سالم است؟
شاید تصور کنید که چربی آجیلها مضر است، اما در واقع این چربیها از نوع غیراشباع و مفید هستند که به سلامت قلب، عروق و سایر ارگانهای بدن کمک شایانی میکنند. با این حال برای بهرهمند شدن از این مزایا، حتما آجیل را به میزان توصیه شده مصرف کنید.