انواع آجیلهای مختلف از قبیل پسته، بادام، گردو، فندق و … هرکدام ویژگیهای خاصی دارند و روشهای نگهداری آنها متفاوت است. نگهداری از آجیل در شرایط خشک و خنک، در ظروف در بسته و در یخچال و فریزر از فساد آجیل جلوگیری میکند. در ادامه این مقاله از پاکدانه روشهای نگهداری مناسب آجیلها را بررسی میکنیم.
مدت زمان نگهداری انواع آجیل در دمای محیط، یخچال و فریزر
اگر مانند اکثریت مردم شما نیز به خوردن آجیلهای خوشمزه و تازه علاقه دارید، حتماً برایتان مهم است که بدانید تا چه مدت میتوانید آجیل را نگه دارید بدون اینکه مزه آن عوض شود. آجیلها بهمرور زمان خشک میشوند یا حتی حشرات و رطوبت به آنها آسیب میزند اما اگر درست نگهداری شوند برای مدت طولانی قابل استفاده هستند.
آجیل مخلوط شور پاکدانه متشکل از پسته اکبری شور زعفرانی، مغز بادام درختی شور درجه یک، فندق شور ممتاز، بادام هندی شور، تخمه کدو گوشتی شور و تخمه جابانی شور اعلاء است. طبق تجربه ایی که من از خرید و مصرف این پاکت آجیل داشتم به دلیل آنکه آن را در جای خشک و خنک قرار داده بودم مدت زمان زیادی سالم ماند و عطر و طعم خودش را حفظ کرده بود. پس این نکته را از من به خاطر داشته باشید که همیشه آجیل را از مراکز معتبر خریده و ترجیحا در محیط خشک و خنک نگهداری کنید.
چند نکته برای تازه ماندن آجیل
اگه دوست دارید آجیلهایتان برای مدت طولانی تازه و خوشمزه بماند، رعایت چند نکته ساده کمک بزرگی به شما میکند. آجیلها سرشار از چربیهای سالم هستند، اما همین چربیها اگه در شرایط نامناسب نگهداری شوند، زودتر فاسد شده و بوی بدی میگیرند.
- ظرف دربسته معجزه میکند! آجیلها را در ظرفهای محکم و دربسته بریزید تا هوا و رطوبت به آنها نرسد.
- کیسه زیپدار یا وکیوم؟ این روشها از ورود هوا و خراب شدن چربی آجیلها جلوگیری میکند.
- دور از نور و گرما نگه دارید! نور مستقیم و جای گرم باعث شده آجیلها زودتر فاسد شوند.
- یخچال و فریزر، دوستای خوب آجیلها! برای نگهداری طولانی مدت، آجیل را حتما در یخچال یا فریزر قرار دهید.
- قبل از خرید آجیل زیاد، به فضای یخچال و فریزرتون توجه کنید تا بتونید مقدار اضافی را در جای مناسب نگه دارید.
- تاریخ بزنید! یه برچسب کوچیک روی بستهبندی بزنید تا تاریخ خرید آجیل و مهلت زمانی برای مصرف آن یادتان نرود.
با رعایت این نکات همیشه یه میانوعده سالم و خوشطعم خواهید داشت.
چند نکته مهم برای نگهداری از آجیل تازه و خوشطعم
بادام، ماندگارترین آجیلها
بادام درختی و بادام هندی از مغزهایی هستند که در مقایسه با بقیه آجیلها، مدت طولانیتری سالم می مانند و اگر آن ها را در داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید، برای مدت زیادی بدون افت کیفیت قابل استفاده هستند.
بعضی از آجیلها زودتر خراب میشوند!
بادام زمینی، گردو و آجیلهای مخلوط طرفدارای زیادی دارند، اما سریعتر از بقیه آجیلها فاسد میشوند. این مغزها، پایه اکثر ترکیبهای آجیل هستند پس باید بیشتر از آن ها مراقبشان باشید.
چالش نگهداری از آجیل عید!
ما ایرانیها بیشتر از هر زمانی برای عید نوروز آجیل میخریم، اما گرم شدن هوا در فصل بهار باعث شده که آجیلها زودتر خراب شود. با رعایت نکاتی که به شما یادآور شدیم میتوانید آجیل های نوروزتان را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید.
راه های نگهداری از آجیل
نگهداری صحیح آجیل در منزل شرایط خاصی دارد تا کیفیت، عطر و طعم آن را حفظ کنید. آجیلها، چه با پوست و چه بدون پوست، ساختاری متخلخل دارند و به راحتی تحت تاثیر عوامل محیطی مانند عطرها، هوای آلوده یا گرد و غبار قرار میگیرند.
مغزهای آجیل باید همیشه خشک و دور از رطوبت و نور قرار داشته باشند. در غیر این صورت، خطر بروز کپکزدگی یا جذب حشرات وجود دارد. از سوی دیگر، هرچه میزان آجیل خریداریشده بیشتر باشد، رعایت اصول نگهداری آن ضروریتر است.
راه های نگهداری از آجیل در خانه
فریز کردن آجیلها برای از بین بردن تخم حشرات و لاروها
پس از خرید آجیل به صورت آنلاین، آنها را به مدت دو روز در فریزر قرار دهید. این کار به از بین بردن تخم حشرات و لاروها کمک میکند. حتی اگر حشراتی را مشاهده نکردید، ممکن است تخمها یا لاروها هنوز در داخل آجیلها وجود داشته باشند. به همین دلیل فریز کردن آجیلها برای جلوگیری از آفات ضروری است.
انتخاب ظرف مناسب برای نگهداری از آجیل
برای نگهداری از آجیل در دمای اتاق، از ظرفهای دربسته و غیر نفوذی مانند ظروف شیشهای، پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید. این ظروف بهتر از کیسههای زیپدار هستند زیرا از ورود هوا به داخل ظرف و از تغییر طعم و خراب شدن آجیلها جلوگیری میکنند.
نگهداری از آجیل در محل تاریک و خنک
برای حفظ کیفیت آجیلها در دمای اتاق، آنها را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید. نور باعث کاهش عمر آجیلها و خشک شدن سریعتر آنها میشود. آجیلها را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
نگهداری از آجیل در یخچال
آجیلها را میتوان برای مدت طولانیتری در یخچال نگهداری کرد. بهتر است آنها را در ظرفهای شیشهای یا پلاستیکی خشک و تمیز قرار دهید و درب ظرفها باید کاملا بسته باشد تا هوا وارد آنها نشود. این روش برای جلوگیری از تغییر طعم و کیفیت آجیلها مفید است.
نگهداری آجیل در فریزر
برای نگهداری طولانی مدت، آجیلها را در فریزر قرار دهید. آجیل را در ظرفهای دربسته و خشک گذاشته و مطمئن شوید که هوا به داخل ظرف وارد نشود. با این روش، آجیلها برای مدت طولانیتری سالم و تازه می مانند. برای جلوگیری از خراب شدن آجیلها در فریزر آنها را در کیسههای پلاستیکی قرار ندهید.
استفاده از ظرفهای دربسته
از ظرفهای محکم و دربسته برای نگهداری از آجیلها استفاده کنید. این ظرفها مانع از ورود رطوبت و هوا میشوند. ظروف شیشهای، پلاستیکی یا سرامیکی مناسبترین ظروف هستند.
آجیلها را در ظرف مات و غیرشفاف نگهدارید
ظروف مات و غیرشفاف بهترین ظرف برای نگهداری آجیلها هستند، زیرا از تأثیر نور بر روی آجیل جلوگیری میکنند. اگر ظرف مات ندارید، از ظرف شفاف استفاده کنید، اما باید آن را در مکانی تاریک مانند کابینت یا یخچال قرار دهید.
دور نگه داشتن آجیلها از مواد غذایی معطر
آجیلها باید از مواد غذایی دیگر مانند پیاز که ممکن است عطر آنها را تغییر دهند، دور نگه داشته شوند. باید از هرگونه مادهای که بخار یا بوی قوی دارد دور بمانند.
نگهداری آجیل در محیط خشک و خنک
برای حفظ طول عمر آجیلها بهترین مکان برای نگهداری آجیل ها محیطی خشک و خنک است. آجیلهای مغزی که چربی دارند باید در دمای پایین نگهداری شوند تا از فساد سریع آنها جلوگیری شود.
نگهداری آجیل خام و با پوست
آجیلهای خام نسبت به آجیلهای بو داده، مدت زمان بیشتری تازه میمانند. اگر آجیل خام بخرید، می توانید آنها را تا دو سال در فریزر نگهداری کنید. خرید آجیل با پوست باعث افزایش عمر آنها میشود زیرا پوست از ورود آفات و رطوبت جلوگیری میکند.
عوامل مؤثر بر نگهداری آجیل
برای حفظ کیفیت، طعم و خواص مغذی آجیلها چندین عامل مهم است. این عوامل به طور مستقیم بر وضعیت آجیلها تأثیر میگذارند. عوامل مؤثر بر نگهداری آجیل عبارتند از:
- دما و رطوبت
آجیلها به شدت تحت تأثیر نوسانات دما و رطوبت قرار دارند. بهترین شرایط برای نگهداری از آجیلها در مکانی خنک و خشک و دور از نور مستقیم خورشید و منابع گرما است. دمای 0 تا 10 درجه سانتیگراد و رطوبت حدود 50 درصد برای نگهداری مناسب آجیلها است. نوسانات دما کیفیت آجیل ها را تحت تأثیر قرار میدهد پس تا حد امکان از نگهداری آجیل ها در کنار اجاق گاز خودداری کنید.
- ظروف بستهبندی
انتخاب ظروف مناسب نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت آجیل دارد. ظروف باید به گونهای باشند که هوا و رطوبت به راحتی وارد آنها نشود. شیشههای میسون یا ظروف پلاستیکی مناسب مواد غذایی با دربهای محکم از بهترین ظروف برای نگهداری از آجیلها هستند. از کیسهها یا ظروف ساخته شده از مواد غیر بهداشتی و بازیافتی برای نگهداری از آجیل خودداری کنید.
سخن پایانی
نگهداری صحیح از آجیلها به حفظ طعم و کیفیت آنها کمک میکند. با رعایت اصولی مانند نگهداری در ظروف دربسته، دور از نور و رطوبت و فریز کردن برای طولانیمدت از خرابی و آسیب به آجیلها جلوگیری کنید. در پاکدانه آجیلهای تازه و با کیفیت موجود است. بنابراین، با انتخاب آجیلهای باکیفیت و استفاده از روشهای نگهداری مناسب از این خوراکیهای مغذی و خوشمزه برای مدت طولانی استفاده کنید.