تماس با ما
حساب کاربری
طبع پسته

طبع پسته

پسته طبعی گرم و خشک دارد؛ این در طب سنتی یعنی اینکه پسته می‌تواند بدن را از حالت سردی و ضعف خارج کند، اما مصرف زیاد آن برای کسانی که خودشان مزاجی گرم دارند، باعث مشکلاتی مثل جوش صورت، بی‌خوابی یا حرارت بدن می‌شود. به‌همین دلیل است که در بسیاری از متون طب سنتی، بر تعدیل طبع پسته با خوراکی‌های سرد مانند سرکه یا عناب تاکید شده است.

حالا تصور کنید کسی بدون آگاهی، مقدار زیادی پسته می‌خورد و دچار گرمی می‌شود؛ بدون اینکه بداند مشکل از طبع خوراکی بوده است. ما در این مقاله به‌طور کامل بررسی می‌کنیم که طبع مغز پسته چیست ، برای چه مزاج‌هایی مفید یا مضر است و چگونه می‌توان آن را به‌درستی مصرف کرد تا از خواص فوق‌العاده آن بیشترین بهره را برد، بی‌آنکه آسیبی به بدن برسد.

پسته گرم است یا سرد؟

طبع پسته در طب سنتی، گرم و خشک در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل، مصرف آن به افرادی که طبع سرد، به ویژه سرد و تر (بلغمی)، دارند توصیه می‌شود زیرا به تعادل مزاج آن‌ها کمک می‌کند و اثرات مفیدی برای سلامتی‌شان به همراه دارد.

پسته گرم است یا سرد

افرادی که مزاج سرد دارند، معمولا با علائمی نظیر موارد زیر روبرو هستند:

  • سرد بودن مداوم دست و پاها حتی در فصول گرم‌تر
  • بی‌اشتهایی
  • خشک بودن پوست و مو
  • خواب آلودگی مداوم
  • کم‌خونی
  • مشکلات سیستم گوارش

آیا افراد گرم مزاج باید کاملا از مصرف پسته اجتناب کنند؟

خیر افراد گرم مزاج هم می‌توانند پسته را مصرف کنند و از طعم و خواص بی‌نظیر این آجیل بهره‌مند شوند. البته بهتر است این افراد مقدار محدودتری پسته نسبت به افراد سرد مزاج مصرف کنند. همچنین برای جلوگیری از تشدید و غلبه گرمی در بدن، توصیه می‌شود پسته همراه با مصلح‌هایی همچون سرکه، آبلیمو و انار ترش مصرف شود.

جدول ارزش غذایی پسته

پسته‌ها بسیار مغذی هستند. به طوری که در ۱ اونس یا ۲۸ گرم پسته (معادل حدود ۴۹ عدد پسته)، مواد مغذی زیر یافت می‌شوند:

جدول ارزش غذایی پسته

خواص طبع و مزاج پسته

پسته یکی از مغذی‌ترین آجیل‌ها است که به عنوان یک میان‌وعده سالم برای تمام سنین شناخته می‌شود. این آجیل پرخاصیت قادر است که بخش زیادی از نیازهای تغذیه‌ای بدن را تامین کند و با طبع گرم و خشک خود، فواید متعددی را برای سلامتی به همراه دارد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایای طبع پسته سبز اشاره کرده‌ایم:

خواص طبع و مزاج پسته

تقویت سلامت قلب

به این دلیل که پسته توانایی متعادل‌سازی سطح کلسترول LDL (بد) و HDL (خوب)، کاهش فشار خون، تامین آنتی‌اکسیدان‌ها و تنظیم قند خون را دارد، می‌تواند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب ایفا کند. این آجیل همچنین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و التهاب مزمن را کاهش دهد. با این حال، به دلیل کالری بالای پسته، توصیه می‌شود در مصرف آن اعتدال رعایت شود.

بهبود سلامت پوست

مصرف منظم پسته می‌تواند به یک روتین عالی برای محافظت از پوست‌تان تبدیل شود. پسته سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی است. به همین خاطر تاثیر مستقیمی روی سلامت پوست دارد و به بهبود رنگ پوست و افزایش نرمی و لطافت آن کمک می‌کند. همچنین پسته به دلیل وجود ترکیبات ضدالتهاب، رشد باکتری‌ها را کاهش می‌دهد و از بروز آکنه و جوش‌های سرسیاه جلوگیری می‌کند.

بهبود سلامت گوارش

یکی از مهم‌ترین فواید طبع خلال پسته و پسته کامل، بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. این ویژگی به دلیل وجود باکتری‌های مفید و ترکیبات مغذی (مانند منگنز، ویتامین B6، تیامین و مس) در پسته است. مصرف پسته معمولا برای کمک به درمان اختلالات گوارشی مانند مشکلات معده و التهاب دستگاه گوارش توصیه می‌شود.

تقویت سلامت چشم

مصرف متعادل پسته خصوصا به افراد سالمند توصیه می‌شود، زیرا برای سلامت چشم مفید است. پسته سرشار از کاروتنوئیدها است که به درمان آب مروارید (کدر شدن عدسی چشم) کمک می‌کنند. همچنین، آنتی اکسیدان‌های موجود در پسته، رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهند و از بروز دژنراسیون ماکولا (تحلیل رفتن ماکولای شبکیه چشم) جلوگیری می‌کنند.

عوارض مصرف زیاد از حد پسته چه هستند؟

درست است که پسته خواص بی‌شماری دارد اما همچون هر خوراکی دیگری، اگر در مصرف آن زیاده‌روی شود ممکن است سبب بروز عوارض متعددی در فرد شود. برخی از این عوارض شامل این مواردند:

عوارض مصرف زیاد از حد پسته

  • نفخ
  • افزایش وزن
  • خطر تشکیل سنگ کلیه
  • اگر به فروکتان حساسیت دارید، مصرف پسته ممکن است برای معده‌تان آزاردهنده باشد و سبب بروز علائمی نظیر نفخ، حالت تهوع، اسهال و درد در شکم شود.
  • مصرف زیاد از حد پسته شور نیز به دلیل وجود نمک می‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون و افزایش خطر بیماری‌های قلبی شود.

سخن پایانی

پسته یکی از تنقلات خوش‌طعم و لذیذ است که علاوه بر طب سنتی، در علم مدرن نیز جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. این آجیل با طبع گرم و خشک خود، انتخابی عالی برای تعادل مزاج در افراد سرد مزاج محسوب می‌شود. مصرف پسته همچنین می‌تواند به بهبود سلامت قلب، تقویت پوست، عملکرد بهتر دستگاه گوارش و حفظ سلامت چشم‌ها کمک کند. البته برای بهره‌مندی از خواص طبع پسته و جلوگیری از بروز عوارض جانبی، بهتر است این آجیل خوش‌طعم را به صورت متعادل مصرف کنید و از زیاده‌روی در مصرف آن بپرهیزید.


سوالات متداول در مورد طبع پسته:

طبع پسته شور و بوداده چیست؟

طبع پسته بو داده و شور نیز همچون پسته خام، گرم و خشک در نظر گرفته می‌شود. البته فرآیند بو دادن (حرارت دادن) و افزودن نمک ممکن است باعث شود که این پسته‌ها گرمی و خشکی بیشتری نسبت به پسته خام داشته باشند.

طبع کره پسته چیست؟

کره پسته نیز از خود پسته تهیه می‌شود و خواص، ماهیت و ویژگی‌های پسته را حفظ می‌کند. به همین دلیل، طبع کره پسته نیز گرم و خشک در نظر گرفته می‌شود. کره پسته همچنین خواص بسیار متعددی برای سلامتی دارد و یک صبحانه یا میان وعده مقوی برای کودکان و بزرگسالان محسوب می‌شود.

پسته تر چه طبعی دارد؟

طبع پسته تازه با پوست که همان پسته تر یا پسته‌ای است که تازه برداشت شده، گرم و خشک در نظر گرفته می‌شود. با این حال، به دلیل رطوبتی که به طور طبیعی در این پسته‌ها موجود است، مزاج پسته تر ملایم‌تر از پسته خام است و گرمی و خشکی کمتری دارد.

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد